Klintemo.nu Skolarbeten
Innehåll

 
Senaste Nytt
Presentation
Skolarbeten
  Mellanstadiet
  Högstadiet
  Gymnasiet
Gästbok
Om webbplatsen

Reklam

 
 
Kanada

Kanada är världens näst största land, landet är hela 22 ggr större än Sverige. I norra delarna finns det stora tundror och i de södra delarna finns det stora skogar som är landets största naturtillgång. Lönnen är Kanadas national träd. Kanada har ett 30-tal nationalparker, de största är Banffs, Jasspers och Glaciers. Landet har världens största export av pappersmassa och tidningspapper.

Quebec är en provins i östra Kanada. Provinsen var en fransk koloni från år 1534, år 1759 erövrades den av engelskmännen och år 1867 blev den endelstat i Kanada. Provinsen är till största delen fransk talande. I Quebec bryts det främst järnmalm med det bryts också koppar, guld, nickel, zink, asbest och titan. Det finns även en stad som heter Quebec som grundades 1608 av Samuel de Chanplain.

Montreal är en stad som ligger i Quebec. Staden har 2,9 miljoner invånare. Montreal är en betydande hamn- och industristad med pappers-, kvarn-, beklädnads-, och varvindustri.

Ottawa är Kanadas huvudstad med 305 000 invånare. Huvudstaden grundades 1826 med namnet Bytown. År 1854 bytte staden namn till Ottawa. Stadens viktigste näring är turismen.

Den största staden i landet heter Toronto. Staden har 3,5 miljoner invånare och är det viktigaste handels- och industricentrum.

Hudson Bay är ett bihav på 1,2 miljoner km2. Det största djupet är på 157 meter.

I Kanada råder det obligatorisk skolplikt från 6 år. Landet har 47 universitet.

 

Copyright © 1995-1999 Mikael Klintemo - webmaster@klintemo.nu
Läs Viktig information innan du använder arbetet som informationskälla!